От Продължаваме промяната ще опитат институционално в рамките на наличните закони

...
От Продължаваме промяната ще опитат институционално в рамките на наличните закони
Коментари Харесай

Съдебната реформа на ПП - първо с наличните инструменти

От  " Продължаваме промяната " ще опитат институционално в границите на наличните закони да реформира правосъдната система, а в дълготраен проект ще търсят конституционно болшинство за смяна.

Едни от първите закони, които ще бъдат изменени са свързани със правосъдната власт и КПКОНПИ, разяснява от стълбите на президенството Кирил Петков.

Политическа партия и съдружните сътрудници не са удовлетворени от работата на основния прокурор Иван Гешев, като Кирил Петков се надява, че инспектората във Висш съдебен съвет ще даде част от инструментариума доста по-детайлно да се виждат дейностите и резултатите.

Конституционните промени са заложени като по-дългосрочна задача. Избирателите нямат самообладание, нито пък ние. Ще създадем всичко допустимо с болшинството, което имаме, на всяко едно от местата, където можем да променим системата, да го използваме. В момента нашите адвокати проучват всеки един от законите, в които това се случва, изясни Петков.

Нулева приемливост към корупцията ще бъде мотото на новото държавно управление. Кирил Петков има вяра, че ще привлекат хора, за които целите на Политическа партия са задача. " Ние не можем реализираме нулева корупция, макар че още от през днешния ден имаме нулева толерантност към корупцията, без работеща прокуратура. Това го знаем и се надяваме, че скоро време ще има метод това да бъде реализирано ", надява се Петков.

От Продължаваме промяната не са дискутирали тематиката дали ще имат представител в Конституционния съд.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР